Kapusta, maso, brambory nebo batáty. Jednoduchá trojkombinace, která člověka příjemně zasytí a neudělá mu průvan v peněžence. A kolik čeho přesně budeme potřebovat?
K + M + B = KAPUSTA + MASO + BRAMBORY
Suroviny: 400 g kapusty, 400 g mletého masa, 1 vejce, 1 rozmělněný stroužek česneku, 100 g kukuřičné mouky, 600 g brambor, 1 velký batát, 1 lžička kari koření, olej na smažení, pepř, sůl a hrst sekané petrželky
Postup:
- Brambory a batát omyjeme a nakrájíme na kolečka, ta vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou z rychlovarné konvice a uvaříme.
- V míse smícháme mleté maso s vejcem, moukou, česnekem, sekanou petrželkou, solí a pepřem. Vytvarujeme malé karbanátky, které osmažíme na oleji.
- Zatímco se brambory vaří a karbanátky smaží, v hluboké pánvi na lžíci oleje osmahneme nasekanou kapustu, přidáme curry, 1 dcl bílého vína a cca 8 minut podusíme.
- Servírujeme pestré aranžmá: kolečka poskládáme na talíře do tvaru slunce, mezery vyplníme dušenou kapustou a doprostřed posadíme petrželový karbanátek.
- Pak nezbývá, než popřát dobrou chuť!