Nevíte, co vařit? Dejte si půst!

Půst je zdraví prospěšný, zejména po svátečním hodování. Jenže jak by k tomu přišel Vladan, který má dnes svátek! Když jsme Darině, Karině i Čestmírovi připravili takové dobroty, nemůžeme nositele vladařského jména nechat o hladu.

Královský pudink pro Vladana

Suroviny: 1 pudinkový prášek s karamelovou příchutí, 40 g třtinového cukru, 400 ml plnotučného mléka, 1 lžíce Amaretta, šlehačka, datlový nebo karamelový sirup na ozdobu, kousek másla na vymazání formiček

Postup:

  1. V rendlíku smícháme pudinkový prášek, třtinový cukr a Amaretto v troše mléka, přidáme zbytek mléka a za občasného míchání kovovou metličkou přivedeme k varu.
  2. Dle potřeby přilijeme kapku vody nebo přidáme lžíci šlehačky.
  3. Krátce povaříme, nalijeme do formiček vymazaných máslem.
  4. Formičky necháme vychladnout, ideálně přes noc v ledničce.
  5. Pudink vyklopíme z formiček, ozdobíme šlehačkou a sirupem.

Dobrou chuť !