Půst je zdraví prospěšný, zejména po svátečním hodování. Jenže jak by k tomu přišel Vladan, který má dnes svátek! Když jsme Darině, Karině i Čestmírovi připravili takové dobroty, nemůžeme nositele vladařského jména nechat o hladu.
Královský pudink pro Vladana
Suroviny: 1 pudinkový prášek s karamelovou příchutí, 40 g třtinového cukru, 400 ml plnotučného mléka, 1 lžíce Amaretta, šlehačka, datlový nebo karamelový sirup na ozdobu, kousek másla na vymazání formiček
Postup:
- V rendlíku smícháme pudinkový prášek, třtinový cukr a Amaretto v troše mléka, přidáme zbytek mléka a za občasného míchání kovovou metličkou přivedeme k varu.
- Dle potřeby přilijeme kapku vody nebo přidáme lžíci šlehačky.
- Krátce povaříme, nalijeme do formiček vymazaných máslem.
- Formičky necháme vychladnout, ideálně přes noc v ledničce.
- Pudink vyklopíme z formiček, ozdobíme šlehačkou a sirupem.
Dobrou chuť !