Francie je synonymem hvězdičkové gastronomie, která vás podle průvodce vždy překvapí. A skutečně, o francouzském umění překvapit jsme se v centru proslulého vinařského regionu Champagne, v Remeži (Reims), před několika dny přesvědčili na vlastní oči i jazyk.
Kdo by neznal tapas, malé španělské jídlo uzobávané k drinku, většinou se jedná o mozaiku sestavenou z krájených uzeni, sýrů, oliv, oříšků, chipsů, to vše úhledně připravené ke koktejlu, sangrii nebo pivu.
Ovšem v Remeži vám přinesou minimalistické tapas ve stylu ,,urob si sám“ 🙂 neobyčejně tvrdou klobásu a příborový nůž.
Podobné překvapení vás může potkat, pokud si v Rakousku nebo Itálii objednáte utopence 🙂 viz klikněte na článek Pozor na utopence.
Alora, also et voila jiný kraj, jiná chuť.
Takže pokud jste trochu konzervativní, dávejte si bacha.
Vaše Chobotnice