Jak zvládat vaření v karanténě?

Efektivně, zdravě a chutně. Okořeněné špetkou fantazie, vtipu a lásky. Pro rodiče, kteří musí ještě zvládnout roli učitelky, družinářky, rozhodčího, opraváře, případně zachránce své firmy či jiného živobytí, je takové vaření výzva! Pojďme jí čelit!

  1. PROMYŠLENÝ PLÁN JE ZÁKLAD 

Základem je sestavení menu na několik dní dopředu. Díky promyšlenému nákupnímu seznamu nebudete zbytečně utrácet, ani vyhazovat nespotřebované ingredience. Aniž byste slevovali na kvalitě potravin tak dokážete nasytit až šestičlennou rodinu i za méně než 424 korun denně 🙂

 2. VŠE SPOTŘEBUJTE   

Téměř všechny suroviny lze díky promyšlenému plánu spotřebovat. Zbylé přílohové těstoviny můžete smíchat s vejci, zeleninou či zbylou uzeninou a zapéct. Zbytek brambor schováte do bábovky nebo do nádivky. Mimochodem, víte, že nejlepší recepty vznikají právě tímto způsobem? Jako třeba italská pizza nebo francouzský quiche.

         3.  SNADNÁ PŘÍPRAVA ŠETŘÍ ČAS 

Složité pokrmy, jako je koprová omáčka s domácím knedlíkem, se dají připravit i jednodušeji. Recept na rychlou koprovku najdete v našem článku Vaříme s IKEA FOOD (skvělá omáčka na lososa SÅS SENAP & DILL se dá ve stavu nouze nahradit skleničkou sterilizovaného kopru a lžící hořčice).

        4.  NEZAPOMÍNEJTE NA ZDRAVÍ

Lehká pestrá jídla či odlehčené varianty klasických českých pokrmů pamatují nejen na štíhlou linii, ale také na to, aby vaší rodině nechyběly potřebné vitamíny a další zdraví prospěšné látky. Nakrmte své ratolesti pečenými bramborami několika chutí (tip najdeme v našem článku Vařte s dětmi!), zeleninovým kuskusem či italským rizotem.

    5.  VAŘENÍ A STOLOVÁNÍ JE RADOST!

I to nejobyčejnější jídlo chutná skvěle, když se připraví s láskou a nápaditě naservíruje! Proč brát vaření jako povinnost, když se z něho může stát příjemné relaxace, kde můžete dát průchod své fantazii! A neváhejte do přípravy zapojit ostatní. Společné stolování je odnepaměti osvědčený rodinný teambuiding.